SIPAN ACADEMY

WELKOM IN ONZE SALON

WELKOM BIJ SIPAN ACADEMY

 Vanuit zijn sfeervolle salon leert Hassan Ibach jouw alle kneepjes van het vak. Je kan alles worden wat je wilt.  

Tijdens dit intensieve traject leid Hassan jouw in 16 weken op tot een volwaardig heren of dames kapper. Wil je beiden leren knippen? Ook dat kan! Aan het eind van de Sipan Academy ontvang je een internationaal waardig certificaat zodat je direct aan de slag kan binnen een kapsalon of zelfs je eigen zaak kunt openen. 

SIPAN opleiding

is een professionele, snelle en praktijkgerichte kappersopleiding die een sterke basis legt voor een succesvolle carrière in het kappersvak. De opleiding is geschikt voor iedereen je hebt geen vooropleiding nodig.Na slechts drie maanden heb je alle kennis en vaardigheden van een goede basiskapper in huis!

Het kappersvak is een ambacht, daarom besteden wij ongeveer 10% van de tijd aan theorie en 90% aan de praktijk. Je begint tijdens de Opleiding Knippen eerst met oefenen op een oefenhoofd. Daarna op jouw modellen. Altijd onder begeleiding van onze ervaren docenten.

Na 10 lessen heb je het adviseren, knippen en netjes föhnen onder de knie. Vervolgens mag je in onze salon onder begeleiding van onze vakdocenten  een model/klant wassen, knippen en drogen. Deze extra training is leuk, leerzaam en goed voor je zelfvertrouwen. Door het leren in de salon leer je ook met klanten om te gaan, en naar de klant te luisteren en hoe het ook echt aan toe gaat op de werkvloer in de kapsalon. De klant valt dan onder jou verantwoording,

Omdat een kapper in de meeste gevallen ook aan te merken is als commercieel medewerker mag van een kapper verwacht worden dat hij of zij beschikt over een commerciële instelling. Denk hierbij voornamelijk aan het aanbieden van mogelijke bijproducten die te maken hebben met haarverzorging. In de meeste gevallen zal een kapper deze bijproducten aanbieden tijdens het afrekenen van de kappersbeurt.  Bij ons krijg je de kans om dit ook op de werkvloer te leren.

Leerlingen kunnen een leerovereenkomst afsluiten met de ondernemer-opleider. De leerovereenkomst voorziet in vier dagen praktijkopleiding bij de  onderneming, en in één dag theoretische vorming per week. Wie op het einde van de opleiding slaagt, ontvangt een getuigschrift leertijd, of diploma van Sipan Style.

Het examen bestaat zeven vaktechnische vaardigheden: herencoupe knippen, damescoupe knippen, verftechnieken, ontkleuren, snijtechnieken en föhnen.

Het doet het er niet toe hoe en waar een kandidaat het geleerde verworven heeft. Wat vooral telt, is dat hij of zij het geleerde kan aantonen. Dit betekent dat de leerling onafhankelijk van de gekozen leerweg getoetst en beoordeeld wordt. Door leerweg en examineren los te koppelen, worden maatwerk en flexibilisering van de examinering mogelijk.

Kandidaten bereiden zich op de examens voor door de leerstof zelf en/of met de hulp van anderen te bestuderen.

Sipan style is een privé-onderwijs, volwassenenonderwijs/ cursussen, Er zijn geen deelnamevoorwaarden qua vooropleiding. Sipan style biedt mensen die zonder ervaring of al enige ervaring in de kapperbranche zitten, waaronder anderstaligen om in een korte periode een diploma of een getuige schrift te behalen.

De examens worden meestal georganiseerd op de locatie van Sipan style Voorstraat 26 te Utrecht. De Examencommissie biedt onder meer de getuigschriften/diploma voor de behaalde theorie en praktijk deel van de kapper. Men kan zich inschrijven voor een volledig examen (alle vakken in één dames en heren knippen verven en stylen) of voor een gedeeltelijk examen (alleen dames of alleen heren knippen). Kandidaten krijgen voor die vakken vrijstelling in de volgende sessies

Leerlingen hebben toegang tot alle onderdelen van het examen waarvoor zij een onderwijscontract met hun opleiding hebben gesloten voor zover die toegang niet is beperkt door bepalingen in de onderwijs- en examenregeling, bepalingen in het kader van veiligheid, dan wel door de bepalingen uit dit reglement.

Kwaliteit:

 

Sipan style Academy staat geregistreerd bij CRKBO.
In het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

 blank

Sipan style Academy is lid van Koninklijke ANKO.

Samen werken aan een sterke branche en een succesvolle toekomst. Niet alleen het verhogen van de kwaliteit van het vakmanschap in het onderwijs maar ook ondersteunt, adviseert en inspireert de vereniging op het gebied van ondernemerschap, werkgeverschap en vakmanschap. De dagelijkse praktijk in de salon is daarbij het uitgangspunt.

Tijdens de opleiding  leer je het volgende:

– Rechte scheidingen en correcte indelingen maken in het haar

– Het bepalen van de juiste kapsel

– Bob lijn knippen

– Massief knippen op één lengte horizontaal

– Lagen knippen

– Opknippen

– Pony knippen

– Verven

– Highlights zetten

– Het gebruik van styling en producten

– Wassen/wasmassage

– Hand drogen/blowen met de föhn

– Model föhnen

– Kennis maken met haar lagen en haar/huid ziektes

Binnen 3 maanden word je opgeleid tot een haarstylist die volledig inzetbaar is op de salonvloer voor alle basisbehandelingen. Naast dat je uitgebreid getraind wordt in verschillende basistechnieken op het gebied van knippen en stylen, ontwikkel je ook communicatievaardigheden en wordt er ruime aandacht besteed aan advisering.
Na het afronden van de opleiding Sipan Style Basic Hairstylist, beschik je over een hooggewaardeerd branchecertificaat wat erkend is in Duitsland en Nederland en heb je een aanmerkelijk hoger vaktechnisch niveau bereikt dan na het afronden van een kappersopleiding op niveau 4.

Je moet als kapper niet alleen goed zijn in je vak, maar ook goed met allerlei type mensen kunnen omgaan. Dat je de klant centraal stelt dat je sociaal en communicatief sterk bent, spreekt daarom voor zich. In dit beroep zijn ook een zelfstandige houding, gestructureerd werken en aandacht voor hygiëne heel belangrijk.

Vervolg

Wil je jezelf verder ontwikkelen, dan kun je na het afronden van de basic opleiding, in overleg met de leermeester, jouw wensen kenbaar maken en een vervolgopleiding kiezen waarin je je niveau naar een hoog creatief en professioneel level kan tillen.

Start Cursus Knippen:

De Cursus Knippen bestaat uit 20 lessen van 4 uur. Kies 1 of 2 dagdelen in de week op maandag-, dinsdag-, woensdag en donderdag van 10,00 uur tot 14,00 uur.

Studiebelastinguren: 30

Deze cursus is inclusief materialen pakket

– Lesboek

– Schrift

– Set Professionele schaar & coupes schaar

– Nekmes zilver

– Holster heuptas

– Oefenhoofd met 100% echt haar

– Kammen set

– Haarclips

– Verdeelklemmen

– Kapmantel

– Waterspuit

Uiteraard kun je gebruik maken van de styling producten die in de salon staan.

Heren kapper en barbier opleiding

Een barbier is een gespecialiseerde heren kapper, die zijn werkzaamheden niet beperkt aan alleen heren knippen, maar ook aan het bijwerken van snoren en baarden en het scheren van mannen.

Sipan style biedt deze uitgebreide opleiding aan, waarbij je alles over heren knippen en scheren leert. Binnen 3 maanden word je opgeleid tot een herenstylist/ barbier die volledig inzetbaar is op de salonvloer voor alle technieken. Naast dat je uitgebreid getraind wordt in verschillende basistechnieken op het gebied van knippen en stylen, ontwikkel je ook communicatievaardigheden en wordt er ruime aandacht besteed aan advisering.
Na het afronden van de opleiding Sipan Style Heren kapper/barbier, beschik je over een hooggewaardeerd branchecertificaat, en heb je een aanmerkelijk hoger vaktechnisch niveau bereikt.

De opleiding is praktijk gericht en toegankelijk voor iedereen die het vak wilt leren. In 20 lessen leer je alles op het gebied van Barbieren waaronder:

– Verschillende soorten overloop- en opscheer cuts

– Verschillende tops

– Figuren basis en strakke lijnen scheren

– Gedekt herenkapsel

– Verschillende stylen baard & snor

– Advisering

– Het gebruik van styling producten

– Stylen met de föhn

Studiebelastinguren: 25. Huiswerkuren: 0

De opleiding is inclusief pakket

– Set Professionele schaar & coupes schaar

– Nekmes zilver

– Holster heuptas

– Oefenhoofd met 100% echt haar

– Kammen set

– Kapmantel

– Waterspuit

– Wax

– Cologne

– Gel

Meer weten? Bel dan naar 06 84690117 of neem contact op via het formulier.

Inschrijfformulier

Je bent van harte welkom bij sipan style Academy

Door het invullen van het onderstaande formulier kan je je inschrijven voor de gekozen opleiding of cursus.  Namens de team wensen we jou alvast een prettige en leerzame studietijd toe.

Veel succes met je gekozen opleiding

Velden met een * zijn verplichte velden

blank
blank
blank
blank

Alles klopt bij Sipan Academy, van plek tot leermeester en uitleg. Mijn jonge droom kwam eindelijk zonder poespas ter vervulling, veel geleerd en geoefend. Door de opleiding te volgen hier heb ik razend snel van mijn passie mijn werk gemaakt🙏Bedankt voor alles !

 

– Rabi

Meer weten?

Meer weten over de academy? Vragen of even kort overleggen? Neem gerust contact met ons op via formulier of door te bellen naar 06 846 901 17